Kunst met een Boodschap

Het afval van de een is goud voor een ander. Afgedankte materialen kunnen op een bijzondere wijze worden hergebruikt of ingezet. Alles wat Silvia Koning vindt of krijgt verandert zij in een uniek project. Kunst is ontzettend belangrijk om de kracht van de mens te zien en/of naar boven te halen. De boodschap in haar kunst is: DOE IETS! HET IS MAAR HOE JE KIJKT.

De Kunst van Truus van Gogh is bijna altijd gemaakt van hout of glas. Haar slogun: de wereld is glashard – hout van mij verbind draagt bij aan maatschappelijke waarde. Spiegelkunst confronteert en zet aan tot anders kijken naar precies hetzelfde.

Maatschappij kritische Kunst is hard nodig in een tijd waar veel mensen aan eenzijdigheid lijken te lijden. Kunst geeft het leven betekenis en zingeving. In dit schilderij is veel af te lezen. Kijk er eens goed naar en wat zie je dan? Wat valt je op en hoe hedendaags is het?

Je hebt in dit leven drie keuzes, opgeven, toegeven of alles geven wat je in je hebt. Ik kies altijd voor het laatste want ik heb maar een leven hier op deze aarde. Het leven kan soms een kolkende rivier zijn, maar als je niet leert om tegen de stroom in te zwemmen blijf je afhankelijk van anderen zo denken wij.

Het leven van Truus van Gogh alias Silvia Koning is bij velen reeds bekend. Haar doorzettingsvermogen is welbekend en haar persoonlijkheid authentiek, Vroeger zat ze in de handel maar door een zeldzamer hart en longziekte en de zorg voor haar zorgintensieve kind besloot ze zich te bevrijden. Ondanks de vele wijzende vingers, de vooroordelen en machtswerkingen van logge organisaties zonder menselijke communicatie gooide ze in 2019 samen met haar partner het roer drastisch om en besloot het digitale media avontuur en kunst maken met een boodschap aan te gaan.

Haar doorzettingsvermogen resulteerde ruim 8,3 miljoen weergaven via het delen van straatfoto’s met zo een eigen stijl op googlemaps, en worden haar inmiddels beroemde Zeeuwse handbeschilderde oesterschelpen met het oog een begrip in de omgeving. Waar veel mensen moe van worden krijgt zij juist energie.

Advertentie